Maailma on täynnä monenlaista viestintää

Viestinnän ei aina tarvitse olla ”kasvoista” tehtyä viestintää. Viestiä voi hyvin eri tavoin, kuten matkapuhelimien, tietokoneiden, sähköpostien tai vaikkapa perinteisten postikorttien tai kirjeiden avulla. Miten eri tavoin sinä olet viestinyt muiden ihmisten, kuten esimerkiksi läheistesi, työtovereidesi ja ystäviesi kanssa?

Sanaton viestintä on erittäin tärkeää

Oletko koskaan kuullut sanattoman viestinnän merkityksestä ihmisten välisessä kanssakäymisessä? Tiesitkö, että monesti sanaton viestintä voi kertoa sen, mitä suullisesti emme aina pysty sanomaan. Sanatonta viestintää voi tehostaa erilaisilla kehon liikkeillä, ilmeillä, eleillä, äänellä ja kehon eri asennoilla.

Sanatonta viestintää voi harjoittaa myös esimerkiksi pukeutumisen, taiteen tai vaikkapa tapettien avulla. Suosittu suomalainen laulaja Eila Pienimäki viestitti muinoin laulussaan ” Sano se kukkasin.” Kyseistä hienoa ajatusta on käytetty myös mainonnassa. Kukilla on mahtava voima, sillä ne saavat mielen hyväksi ja kaiken näyttämään kauniilta. Ei siis ihme, että sisustuksessa kauniit kukkatapetit ovat erittäin suosittuja.

Iloa ja valoa kukkatapettien avulla

Lempeät, värikkäät tai ihastuttavan pastellinsävyiset kukkatapetit sopivat talouteen kuin talouteen. Luonnon omat monipuoliset koristeet, lehdet, oksat ja kukat ovat suosittuja taulujen, tyynyliinojen ja kukkatapettien aiheita.

Hanki kotiisi omaksi tai muun perheen iloksi laadukkaat ja silmiä hivelevän upeat kukkatapetit. Haluaisitko olo-/makuuhuoneeseesi ruusun tai laventelin hehkua kukkatapettien avulla? Tai entäpä paluuta 1970-1980-luvuille koiranputki- ja pionitapettien muodossa? Mahdollisuudet ovat rajattomat. Luonnonystävä tai romantikko ilahtuu varmasti kukkatapettien avulla sisustetusta huoneesta.

Tiesitkö, että voit halutessasi tilata verkosta näytepaloja haluamistasi tapeteista. Lopullinen päätös on helppo tehdä, kun ensin on nähnyt, miten tulevat tapetit sointuvat muuhun jo olemassa olevaan sisustukseen. Magnolia-, orkidea- tai vaikkapa hyasinttitapetit odottavat sinua verkossa. Tutustu tuotteisiin lisää osoitteessa kotitapetti.fi

Hyvä viestintä on taitolaji

Kuten huomasit, valokuvat, tapetit, taulut ja esimerkiksi kiiltokuvat voivat olla viestintää parhaillaan. Sisustus, kuten verhojen, mattojen ja peitteiden valinta kertovat sinusta. Minkälainen sinä olet ja minkälaiset arvot ovat juuri sinulle tärkeitä. Sanaton viestintä on taitolaji ja erityisen onnistunutta se on silloin, kun se on sopusoinnussa normaalin puhekielellä tapahtuvan viestinnän kanssa. Minkälaisesta viestinnästä sinä pidät eniten?

Hyvä viestintä hyödyttää kaikkia viestinnän osapuolia. Viestinnän osapuolia voivat olla lapset ja vanhemmat/opettaja ja lapset, työyhteisö ja esimies tai vaikkapa aviopuolisot keskenään. Nykyään esimerkiksi sosiaalisen median ammattilaiset ovat todellisia viestinnän ammattilaisia. Parhaimmillaan sosiaalisen median ammattilaisilla voi olla useita tuhansia lukijoita/blogin seuraajia. Oletko sinä milloinkaan tutustunut taitavasti kirjoitettuihin blogeihin?

Hyvässä viestinnässä on erittäin tärkeää seuraavat asiat:

  • Kerrot aina olennaiset ja asiaan kiinteästi liittyvät asiat.
  • Vastaat toiselle osapuolelle aina rehellisesti, mieluimmin silmiin katsoen.
  • Sähköpostilla ja puhelimitse selität asiat tarkkaan ja lyhyesti. Hyvässä viestinnässä ei saa olla liian paljon tekstiä.
  • Tekstin pitää olla selkeää ja ymmärrettävää.
  • Avoin viestintä herättää paitsi mielenkiintoa, myös luottamusta
  • Ollessasi avoin ja rehellinen vastapuoli huomaa sen. Asiat ovat helpompi selvittää ja käydä läpi, kun molemmat osapuolet varaavat tarpeeksi aikaa viestintään käytettävään tapaamiseen
  • Huono viestintä ei saa asiaasi kuuluviin, vaan voi etäännyttää henkilön, jolle olet viestimässä.
  • Mikä parasta – jokainen voi oppia olemaan hyvä viestijä.

Leave a Reply