Halloween-asu viestii usein kantajansa persoonasta

Vaikka Halloween ei kuulukaan varsinaisesti suomalaiseen juhlaperinteeseen, on se yleistynyt vauhdilla meillä Suomessakin. Halloweeniin ajoittuvat naamiaisjuhlat ovat hauskoja tempauksia, joissa pääsee pukeutumaan edes kerran vuodessa joksikin aivan muuksi – tai niin me ainakin luulemme. Viestintä on nimittäin vahvasti läsnä myös asuvalinnoissamme, vaikkemme sitä tiedostaisikaan.


Naamiaisiin pukeutuessa ajatellaan usein, että ylle vedettävä naamiaisasu kätkee todellisen minän. Todellisuudessa valittu Halloween asu viestii yllättävän paljon kantajansa persoonasta. Jo sekin kertoo ihmisestä paljon, pukeutuuko hän mieluummin vuosi toisensa jälkeen samaan tai ainakin samankaltaiseen naamiaisasuun, vai pyrkiikö joka vuosi yllättämään kanssajuhlijansa aivan uudenlaisella ja innovatiivisella asukokonaisuudella.


Historiallinen henkilöUsein historiallisesti merkittäväksi henkilöksi pukeutumalla tulee viestineeksi paitsi omasta kiinnostuksestaan historiaa kohtaan, myös siitä, että on valmis keskustelemaan aiheesta. Historialliseksi henkilöksi pukeutuminen vaatii usein hieman vaivannäköä etenkin, jos asuun haluaa panostaa. Voikin olla, että tällaisen asun valitseva tulee viestineeksi muille taipumuksestaan kiinnittää huomiota pieniinkin yksityiskohtiin.Humoristinen asu


Lähes jokaisiin Halloween-juhliin ilmestyy jossain vaiheessa joku, joka on pukeutunut johonkin aivan pähkähulluun asuun. Kyse voi olla vaikkapa pizzaviipaleesta tai kananmunasta, jollaisia tuskin tulee vastaan muita illan aikana. Humoristiseen ja uniikkiin asuun pukeutuminen vaatii kantajaltaan rohkeutta ja pilkettä silmäkulmassa. Usein hassu asu toimii loistavana keskustelunavauksena, joten sellaisen valitsee ylleen usein sosiaalinen ja mielellään uusiin ihmisiin tutustuva henkilö.Seksikäs hahmo

Sairaanhoitaja-asut, vähäpukeiset pirut ja muut yleisesti seksikkäinä pidetyt asut ovat tuttu näky useimmissa Halloween-juhlissa, ja ne ovat pitäneet pintansa vuodesta toiseen. Kyseessä on helppo, joskin melko ennalta-arvattava valinta. Seksikkääksi hahmoksi Halloweenina pukeutuva nauttii asullaan saamastaan huomiosta. Tämä ei kuitenkaan automaattisesti viesti estottomuudesta. Henkilö voi olla hyvinkin ujo ja vuoden kaikkina muina päivinä muodollisesti pukeutuva, mutta Halloween on mitä oivallisin tekosyy revitellä ja esitellä hiukan paljasta pintaa luvan kanssa.

Kantaaottava asu

Etenkin viime aikoina erilaiset kantaaottavat asut ovat yleistyneet nopeasti Halloween-juhlissa. Niillä voi viestiä omista aatteistaan hyvinkin selkeästi ilman, että niitä pitäisi erikseen sanoa ääneen. Poliittiset kannanotot ovat hyvin yleisiä, mutta tällaiseen ratkaisuun päätyvän on oltava valmis myös mahdollisiin väittelyihin. Usein kantaaottavat naamiaisasut edellyttävät kantajaltaan rohkeutta rikkoa perinteisiä muotteja.

Leave a Reply